Sportsrejser

Hvad kan du gøre, hvis dit fly bliver forsinket eller aflyst?

Vi kender alle sammen frygten, når vi har bestilt billetter til det, der bliver årets fodboldkamp i England. Du har selvfølgelig også fundet nogle billige flybilletter, men hvad gør du, hvis der opstår flyforsinkelse, og du derfor misser årets kamp? Vi har lavet en lille guide til, hvad du selv kan gøre i sådanne situationer, da flyselskabet nærmest vil gøre alt for ikke at betale den kompensation, som du har ret til.

Hvor meget skal turen være forsinket?

Når der tales om flyforsinkelser, skal flyet være mere end tre timer forsinket, hvor du derefter vil opnå en kompensation. Det vil sige, at du senest skal være på destinationen tre timer efter det oprindelige tidspunkt for at opnå en kompensation. Hvis flyet ikke er sendt afsted efter fem timers forsinkelse, så vil det tælle som aflyst.

Det kræver derfor en god omgang tålmodighed, hvis du gerne vil have en kompensation fra flyselskabet, men uanset hvad ville man alligevel sidde og vente i lufthavnen, hvis flyet lige pludselig skulle dukke op på skærmen. Du vil skulle have en kompensation til forplejning, hvilket afhænger af, hvor lang en flyforsinkelse der er tale om.

Der er nogle forsinkelser, som der ikke kan gives kompensation for: Det kan blandt andet være vejret, da flyselskabet desværre ikke selv styrer, hvornår der skal komme godt og dårligt vejr. Derudover er der nogle strejker og andre forhold, som flyselskabet ikke kan gøre for. Det hænder, at der er strejke i landet, hvor du enten rejser fra eller til, hvilket et flyselskab ikke kan stå til regnskab for.  

Kompensation: Hvad kan du forvente?

Kompensationen handler oftest om, hvor lang en flyforsinkelse der er tale om, og hvor lang en flyvetur der er tale om. Du vil kunne læse meget mere om kompensation i forhold til turens længde her. Hvis du har ventet i over fem timer, vil du have krav på en kompensation, og flyselskabet skal hjælpe dig med en omlægning af rejsen – uanset om det så bliver med et andet flyselskab.

Hvis du gerne vil kræve kompensation, så husk at gemme dit boardingcard og alle andre informationer, du har, om afgangen. Det er din sikkerhed og dit bevis på, hvornår flyet skulle være afgået, og at du burde have været med. 

Sport i udlandet

Det er en vildt fed oplevelse at se sit yndlingshold spille, om det så er Manchester United eller Liverpool, så kan de to rivaler sikkert blive enige om, at det er en fed oplevelse. Der er en helt anden stemning på sådan et stadion end den, du finder, herhjemme i Danmark, og det er en oplevelse, som du aldrig vil glemme. England har en helt speciel kultur omkring fodbold, som ikke kan sammenlignes med Danmarks. Tag derfor afsted på en fodboldtur med gutterne.

Du skal nemlig ikke tøve med at komme afsted, da det bestemt ikke er hver gang, at der er flyforsinkelser. Det vigtigste er blot, at du husker på dine muligheder, hvis du på et tidspunkt skulle ramme ind i den uheldige situation, hvor I bliver så forsinkede eller, hvor flyafgangen bliver helt aflyst.